Alicia Vikander - Fra ukendt skuespiller til A-liste stjerne.

Alicia Vikander – Fra ukendt skuespiller til A-liste stjerne.

Alicia Vikander er en svensk skuespiller, der er hurtigt blevet et af de mest populære stjerner i Hollywood. Hun blev født i 1988 og modtog sin første skuespillerskoleuddannelse i Sverige, hvorefter hun fortsatte til London for at forfølge sin skuespillerkarriere. Alicia har gjort det meget godt for sig selv i løbet af de sidste par år, hvor hun har formået at klatre til top af A-liste stjerner. Hun har vundet forskellige priser, herunder en Oscar, og er blevet anerkendt som en af Hollywoods største stjerner.

Skuespillerkarriere

Alicia Vikander har været en del af Hollywoods skuespillerscene siden begyndelsen af 2010’erne. Hun begyndte med små roller i en række kortfilm og tv-shows, og fik sin første store filmrolle i den svenske film ‘A Royal Affair’. Filmen blev godt modtaget, og Alicia modtog en rekke priser for sin præstation. Hun fortsatte med at være aktiv i den svenske filmindustri, hvor hun optrådte i flere store film, herunder ‘The Danish Girl’ og ‘The Man from U.N.C.L.E’.

Hollywood-stjernestatus

I 2015 blev Alicia Vikander kastet i en af de største filmroller i sin karriere, da hun blev castet som Lara Croft i den nye Tomb Raider-franchise. Hun spillede rollen med bravur, og filmen blev et stort kommercielt og kritisk hit. Dette var startskuddet til hendes egentlige Hollywood-stjernestatus, da hun derefter optrådte i en række store film og tv-shows, herunder ‘Ex Machina’, ‘The Light Between Oceans’, ‘The Danish Girl’ og ‘Jason Bourne’.

Priser

Som nævnt ovenfor har Alicia Vikander modtaget en række priser for hendes arbejde i filmbranchen. Hun vandt en Oscar for sin præstation i ‘The Danish Girl’, og har modtaget flere Golden Globe-nomineringer, herunder en for hendes rolle i ‘Ex Machina’. Hun har også modtaget flere nomineringer til BAFTA-prisen for bedste skuespillerinde, herunder en for ‘The Light Between Oceans’.

Personlig liv

Udover hendes karriere som skuespiller har Alicia Vikander også haft et stort fokus på hendes personlige liv. Hun har været gift med Michael Fassbender siden 2017, og de to har været en af Hollywoods mest ikoniske par siden da. Hun har også været meget åben om sit liv som en kvinde i branchen, og har skrevet et par blogs om det.

Her finder du mere information om de bedste film med Alicia Vikander >>

Frivillig arbejde

Alicia Vikander har været meget aktiv i frivillig arbejde gennem årene. Hun har været en stor støtte til kvindeorganisationer, og har også støttet en række humanitære organisationer. Hun har desuden arbejdet med organisationer, der kæmper for miljøbeskyttelse, og har været meget engageret i kampen mod global opvarmning.

Sociale medier

Alicia Vikander har også været meget aktiv på sociale medier gennem årene. Hun har en stor følgerskare på Instagram, Twitter og Facebook, hvor hun deler billeder og videoer af hendes arbejde og personlige liv. Hun har desuden haft et nært forhold til sine fans, som hun ofte interagerer med på sine sociale medier.

Konklusion

Alicia Vikander har formået at gå fra at være en ukendt skuespiller til en af Hollywoods mest populære stjerner på få år. Hun har vundet en Oscar og modtaget en række andre priser for hendes arbejde, og har været meget aktiv i frivilligt arbejde og sociale medier. Hun er et eksempel på, hvor langt hårdt arbejde og dedikation kan bringe en, og hun er et godt eksempel på, hvordan man kan opnå succes i Hollywood.

Referencer

https://www.imdb.com/name/nm1709154/

https://www.theguardian.com/film/2018/feb/14/alicia-vikander-oscar-winner-lara-croft-tomb-raider-star-profile